Én margarinnal készítettem el a tölteléket, azzal is tökéletesen finom lett. Viszont mandulalisztből jóval többet kellett belekevernem, mert nagyon folyós lett, nem állt volna meg a lapon. A cukor kicsit sok nekem, de ez ízlés dolga.
MI is nagyon szeretjük, de nem a mandulásat vagy marcipánosat. Itt már egy ideje az almás meg a nutellás legalább annyira elterjedt, sőt. A legkisebb lányom épp tegnap lett "reine". Igaz statisztikailag sok esélye volt hogy valamelyik lány nyer, mert a gyerekeink adják a csoport 10%-át... :-)
Itt egyébként nagyon komolyan veszik a "királyságot". Akár munkahelyen kollégák is felteszik, ha ők találják meg a belesütött dolgot.
Mi is szeretjük, nagyjából december elejétől lehet venni.
Na örülök hogy a Pho 14-t említetted, amikor a közelben laktam, vasárnaponként oda jártam ebédelni, nagy kedvenc volt...
Aki viszont igazi zsidó kóser kajára vágyik, az ne a rue de Rosiers-n keresse. A nagy része ami kósernek mondott, valójában nem az. (onnan tudom hogy a húgom csak ilyet eszik és rendszeresen ott bukott el a dolog amikor kérte a rabbinátus igazolását... hát az nem volt... pedig ki volt írva hogy kóser...) helyette viszont ajánlom a Dave & Jo kifőzdét a Quai de la Seine-n (19. ker, Stalingrd és Riquet metró között - ahova a legortodoxabb kollegáim is jártak mikor ott dolgoztam mellette, tehát tuti kóser) a hús nagyon finom, a grillezett libamáj meg egyenesen felséges, de ez már egy felsőbb kategória, viszont van falafel is, no és eleve az előételként járó ingyenes tál már jól eltömi az embert...
"Egy Dugonics nevű magyar ember, akinek Biancourtban vendéglője van, valóságos rabszolga-kereskedést űzött évekig, szállítva “szerződésre” a munkásokat (fele sem volt munkás) a Renault-gyárnak, és még kényszerítette az elhelyezetteket, hogy nála kosztoljanak. És ezt a gazembert a magyarság jótevőjének nevezték, szállóige lett a neve, mert amíg eladta embereit (természetesen jó provízióért[51]), addig hitelbe is kosztolhattak nála"
"És kérdezi az ügyvéd úr, hogy akarunk-e vajas kenyeret? Akartunk. A vajas kenyér gyönyörűségétől Bonc Iván elaludt,..."
Ja, a lényeg! Honfleurben, egy kis kikötői étteremben ( volt vagy párszáz éves!) ettem életemben először feketekagylót! Isteni volt!
Azóta imádom a la fruit de mer-t!
Azt azért tisztázzuk már, hogy a húsból kifolyó pirosas lének semmi köze nincs a vérhez. Az sejtfolyadék. A marhát (és minden állatot) kivéreztetnek a levágás után. Ha benne is lenne, akkor egy órán belül megalvadna, tehát fekete kulimász lenne, nem halványpiros folyadék.
Jó írás, köszönöm. Egyszer lófráltam tétlenül Lyonban (munkaügyben voltam egy kollégával de a hétvégét ott kellett töltenünk az olcsó repülőjegy miatt). Éhesek voltunk, azt figyeltük hová mennek a helybeliek. Találtunk egy lepattant kis éttermet egy kis utcában ami tömve volt de jutott meg egy kis asztal. Semmiféle verbális kommunikációra nem voltunk képesek, az étlapot nem értettük, a krétafeliratos menü táblát meg kibetűzni se tudtam. De olyan hihetetlenül finom négyfogásos ebédet ettünk (fogalmam sincs mit) hogy azóta is visszavágyom.
Örülök, hogy tetszik és köszönöm a linket, ez szintén gyönyörűséges! A kérdés jogos, a spenóttal lazán össze kell keverni és együtt kerül a tésztára, máris javítom. A szerecsendió sem árt neki, a rose pedig kitűnő választás.
NAGYON jól néz ki, amit írtál/készítettél. Jó három éve - szintén a netről - szereztem egy receptet, ami hasonló gyönyörűséget eredményez csak kelt tésztával és olaszosan fűszerezett húsos töltelékkel: www.limarapeksege.hu/2011/03/napraforgo.html. A kenyérsütő kelesztőprogramjával patent kis tészta lesz, a többi meg gyerekjáték.
A lényeg, hogy a Te receptedet is örömmel kipróbálnám egy palack rose mellé, de a ricotta mikor is megy bele?
Bienvenue. Ha megnyugtat, nekem a képfeltöltéssel voltak problémáim. A címben lévő dupla pöttyök eltüntetését még most sem sikerült kitalálnom. Jó sütizést addig is. :)
kicsit megszenvedtem, mire engedett ez a fránya rendszer kommentelni...
Nna szóval! Nagyon-nagyon örülök Zsém, hogy végre elkezdtél újra posztolni!!!
Ezt a fini kis lemon curdös cuccot, pedig most hétvégén izibe' el is készítem. :)
Nagy pussz és alig várom a jövő heti találkát!!!!!
martix 2019.01.06. 21:33:29
Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
elektron753 2017.04.14. 10:36:30
Bejegyzés: Burgundiai fűszerkenyér
elektron753 2017.04.14. 10:27:31
Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
Hari Seldon 2 2016.01.07. 17:35:09
Itt egyébként nagyon komolyan veszik a "királyságot". Akár munkahelyen kollégák is felteszik, ha ők találják meg a belesütött dolgot.
Mi is szeretjük, nagyjából december elejétől lehet venni.
Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
nusss 2015.04.21. 18:25:22
Aki viszont igazi zsidó kóser kajára vágyik, az ne a rue de Rosiers-n keresse. A nagy része ami kósernek mondott, valójában nem az. (onnan tudom hogy a húgom csak ilyet eszik és rendszeresen ott bukott el a dolog amikor kérte a rabbinátus igazolását... hát az nem volt... pedig ki volt írva hogy kóser...) helyette viszont ajánlom a Dave & Jo kifőzdét a Quai de la Seine-n (19. ker, Stalingrd és Riquet metró között - ahova a legortodoxabb kollegáim is jártak mikor ott dolgoztam mellette, tehát tuti kóser) a hús nagyon finom, a grillezett libamáj meg egyenesen felséges, de ez már egy felsőbb kategória, viszont van falafel is, no és eleve az előételként járó ingyenes tál már jól eltömi az embert...
Bejegyzés: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition
Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2015.04.20. 12:33:48
"Egy Dugonics nevű magyar ember, akinek Biancourtban vendéglője van, valóságos rabszolga-kereskedést űzött évekig, szállítva “szerződésre” a munkásokat (fele sem volt munkás) a Renault-gyárnak, és még kényszerítette az elhelyezetteket, hogy nála kosztoljanak. És ezt a gazembert a magyarság jótevőjének nevezték, szállóige lett a neve, mert amíg eladta embereit (természetesen jó provízióért[51]), addig hitelbe is kosztolhattak nála"
"És kérdezi az ügyvéd úr, hogy akarunk-e vajas kenyeret? Akartunk. A vajas kenyér gyönyörűségétől Bonc Iván elaludt,..."
(Bedekker csavargók számára )
Bejegyzés: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition
NekemNemEzKell 2014.11.18. 11:03:20
Azóta imádom a la fruit de mer-t!
Bejegyzés: Viking piknik
NekemNemEzKell 2014.11.18. 10:22:49
Szeretek mindig tanulni, látni valamit!
Csak így tovább!
Bejegyzés: Viking piknik
Túrós (törölt) 2014.10.31. 19:53:27
Bejegyzés: Kelbimbós-gesztenyés-szalonnás lepény
mikka 2014.10.09. 18:27:43
Bejegyzés: Jamie magyaros szósza
maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 16:50:35
Reméljük, nem.
Bejegyzés: Jamie magyaros szósza
Park Kiadó 2014.10.09. 10:43:21
Bejegyzés: Jamie magyaros szósza
Phteven 2014.05.31. 21:50:08
Bejegyzés: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban
McKinney 2014.05.31. 17:01:11
Bejegyzés: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban
panyizsuzsi · http://www.panyizsuzsi.hu 2014.05.07. 13:27:08
Köszi Zsófi és puszi Nektek!
Bejegyzés: Csűröm, csavarom
Párizsi Piknik · http://parizsipiknik.blog.hu/ 2014.05.01. 21:49:12
Bejegyzés: Csűröm, csavarom
vidékigyerek 2014.05.01. 19:11:58
NAGYON jól néz ki, amit írtál/készítettél. Jó három éve - szintén a netről - szereztem egy receptet, ami hasonló gyönyörűséget eredményez csak kelt tésztával és olaszosan fűszerezett húsos töltelékkel: www.limarapeksege.hu/2011/03/napraforgo.html. A kenyérsütő kelesztőprogramjával patent kis tészta lesz, a többi meg gyerekjáték.
A lényeg, hogy a Te receptedet is örömmel kipróbálnám egy palack rose mellé, de a ricotta mikor is megy bele?
Köszi!
Bejegyzés: Csűröm, csavarom
Párizsi Piknik · http://parizsipiknik.blog.hu/ 2012.03.03. 21:54:56
Bejegyzés: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta
Nagagnes 2012.03.02. 13:35:19
Nna szóval! Nagyon-nagyon örülök Zsém, hogy végre elkezdtél újra posztolni!!!
Ezt a fini kis lemon curdös cuccot, pedig most hétvégén izibe' el is készítem. :)
Nagy pussz és alig várom a jövő heti találkát!!!!!
Bejegyzés: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta