HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

Utolsó kommentek:

martix 2019.01.06. 21:33:29

Én margarinnal készítettem el a tölteléket, azzal is tökéletesen finom lett. Viszont mandulalisztből jóval többet kellett belekevernem, mert nagyon folyós lett, nem állt volna meg a lapon. A cukor kicsit sok nekem, de ez ízlés dolga.

Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény

elektron753 2017.04.14. 10:36:30

mennyi tej kell hozzá?

Bejegyzés: Burgundiai fűszerkenyér

elektron753 2017.04.14. 10:27:31

@Hari Seldon 2: az almás vagy nutellás töltelék hogy készül?

Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény

Hari Seldon 2 2016.01.07. 17:35:09

MI is nagyon szeretjük, de nem a mandulásat vagy marcipánosat. Itt már egy ideje az almás meg a nutellás legalább annyira elterjedt, sőt. A legkisebb lányom épp tegnap lett "reine". Igaz statisztikailag sok esélye volt hogy valamelyik lány nyer, mert a gyerekeink adják a csoport 10%-át... :-)
Itt egyébként nagyon komolyan veszik a "királyságot". Akár munkahelyen kollégák is felteszik, ha ők találják meg a belesütött dolgot.
Mi is szeretjük, nagyjából december elejétől lehet venni.

Bejegyzés: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény

nusss 2015.04.21. 18:25:22

Na örülök hogy a Pho 14-t említetted, amikor a közelben laktam, vasárnaponként oda jártam ebédelni, nagy kedvenc volt...
Aki viszont igazi zsidó kóser kajára vágyik, az ne a rue de Rosiers-n keresse. A nagy része ami kósernek mondott, valójában nem az. (onnan tudom hogy a húgom csak ilyet eszik és rendszeresen ott bukott el a dolog amikor kérte a rabbinátus igazolását... hát az nem volt... pedig ki volt írva hogy kóser...) helyette viszont ajánlom a Dave & Jo kifőzdét a Quai de la Seine-n (19. ker, Stalingrd és Riquet metró között - ahova a legortodoxabb kollegáim is jártak mikor ott dolgoztam mellette, tehát tuti kóser) a hús nagyon finom, a grillezett libamáj meg egyenesen felséges, de ez már egy felsőbb kategória, viszont van falafel is, no és eleve az előételként járó ingyenes tál már jól eltömi az embert...

Bejegyzés: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2015.04.20. 12:33:48

Rejtő kolléga párizsi vonatkozásaiból kettő:

"Egy Dugonics nevű magyar ember, akinek Biancourtban vendéglője van, valóságos rabszolga-kereskedést űzött évekig, szállítva “szerződésre” a munkásokat (fele sem volt munkás) a Renault-gyárnak, és még kényszerítette az elhelyezetteket, hogy nála kosztoljanak. És ezt a gazembert a magyarság jótevőjének nevezték, szállóige lett a neve, mert amíg eladta embereit (természetesen jó provízióért[51]), addig hitelbe is kosztolhattak nála"

"És kérdezi az ügyvéd úr, hogy akarunk-e vajas kenyeret? Akartunk. A vajas kenyér gyönyörűségétől Bonc Iván elaludt,..."

(Bedekker csavargók számára )

Bejegyzés: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition

NekemNemEzKell 2014.11.18. 11:03:20

Ja, a lényeg! Honfleurben, egy kis kikötői étteremben ( volt vagy párszáz éves!) ettem életemben először feketekagylót! Isteni volt!
Azóta imádom a la fruit de mer-t!

Bejegyzés: Viking piknik

NekemNemEzKell 2014.11.18. 10:22:49

De jó kis olvasni való!
Szeretek mindig tanulni, látni valamit!
Csak így tovább!

Bejegyzés: Viking piknik

mikka 2014.10.09. 18:27:43

egy angol pöcs aki állandóan olasz ételeket főz..

Bejegyzés: Jamie magyaros szósza

Park Kiadó 2014.10.09. 10:43:21

A könyv hamarosan magyarul is megjelenik...

Bejegyzés: Jamie magyaros szósza

Phteven 2014.05.31. 21:50:08

Azt azért tisztázzuk már, hogy a húsból kifolyó pirosas lének semmi köze nincs a vérhez. Az sejtfolyadék. A marhát (és minden állatot) kivéreztetnek a levágás után. Ha benne is lenne, akkor egy órán belül megalvadna, tehát fekete kulimász lenne, nem halványpiros folyadék.

Bejegyzés: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban

McKinney 2014.05.31. 17:01:11

Jó írás, köszönöm. Egyszer lófráltam tétlenül Lyonban (munkaügyben voltam egy kollégával de a hétvégét ott kellett töltenünk az olcsó repülőjegy miatt). Éhesek voltunk, azt figyeltük hová mennek a helybeliek. Találtunk egy lepattant kis éttermet egy kis utcában ami tömve volt de jutott meg egy kis asztal. Semmiféle verbális kommunikációra nem voltunk képesek, az étlapot nem értettük, a krétafeliratos menü táblát meg kibetűzni se tudtam. De olyan hihetetlenül finom négyfogásos ebédet ettünk (fogalmam sincs mit) hogy azóta is visszavágyom.

Bejegyzés: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban

panyizsuzsi · http://www.panyizsuzsi.hu 2014.05.07. 13:27:08

Ez csodálatos! Biztos meg fogom csinálni!
Köszi Zsófi és puszi Nektek!

Bejegyzés: Csűröm, csavarom

Párizsi Piknik · http://parizsipiknik.blog.hu/ 2014.05.01. 21:49:12

Örülök, hogy tetszik és köszönöm a linket, ez szintén gyönyörűséges! A kérdés jogos, a spenóttal lazán össze kell keverni és együtt kerül a tésztára, máris javítom. A szerecsendió sem árt neki, a rose pedig kitűnő választás.

Bejegyzés: Csűröm, csavarom

vidékigyerek 2014.05.01. 19:11:58

Szia,

NAGYON jól néz ki, amit írtál/készítettél. Jó három éve - szintén a netről - szereztem egy receptet, ami hasonló gyönyörűséget eredményez csak kelt tésztával és olaszosan fűszerezett húsos töltelékkel: www.limarapeksege.hu/2011/03/napraforgo.html. A kenyérsütő kelesztőprogramjával patent kis tészta lesz, a többi meg gyerekjáték.

A lényeg, hogy a Te receptedet is örömmel kipróbálnám egy palack rose mellé, de a ricotta mikor is megy bele?

Köszi!

Bejegyzés: Csűröm, csavarom

Párizsi Piknik · http://parizsipiknik.blog.hu/ 2012.03.03. 21:54:56

Bienvenue. Ha megnyugtat, nekem a képfeltöltéssel voltak problémáim. A címben lévő dupla pöttyök eltüntetését még most sem sikerült kitalálnom. Jó sütizést addig is. :)

Bejegyzés: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta

Nagagnes 2012.03.02. 13:35:19

kicsit megszenvedtem, mire engedett ez a fránya rendszer kommentelni...
Nna szóval! Nagyon-nagyon örülök Zsém, hogy végre elkezdtél újra posztolni!!!
Ezt a fini kis lemon curdös cuccot, pedig most hétvégén izibe' el is készítem. :)
Nagy pussz és alig várom a jövő heti találkát!!!!!

Bejegyzés: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta
süti beállítások módosítása