HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2015.04.03. 10:02 Párizsi Piknik

Krumpli helyett 2: Kókusztejes currys káposzta

Címkék: vega köret káposzta curry kókusztej zöldborsó tejmentes tojásmentes lisztmentes

kaposzta2.jpeg

Egyik kedvenc vegetáriánus gyors ételem. Tényleg elkészül pár perc alatt, gyakorlatilag korlátlan mennyiséget tudnék belőle megenni. Így a böjt időszakában a habozsolás persze nem a legidőszerűbb, de egy húsmentes napra tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Sőt. Bármikor felválthatjuk vele a megszokott krumpli/rizs köretünket.

Az alap receptet Gy. Katitól tanultam pár éve, azóta többször is elkészítettem, mindig a kedvem és az aktuális készleteim szerint módosítva. Most kicsit krémesebbre sikerült, kókusztejet tettem hozzá. De így is asztalra varázsolható négy alapanyagból és negyed óra alatt. A kókusztej persze nyugodtan elhagyható, akkor is tökéletes köretünk lesz. Éljen a változatosság.

Szerintem a legfinomabb firss újkáposztából. Én csúcsos fajtából szeretem a legjobban, de egy friss, tömör fejű, sima édeskáposzta is tökéletesen megfelel ehhez a recepthez. Fontos, hogy itt a hagymát ne apróra vágjuk, hanem félholdakra, hogy az szálanként, harapható formában adjon hozzá édeskés, karamelles pluszt az ízélményhez.

Hozzávalók (4 személyre):

1 fej édeskáposzta 

2 fej vöröshagyma

2 marék (fagyasztott) zöldborsó

1-2 dl kókusztej (elhagyható)

2 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál currypor

esetleg só, bors

 

1. Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásments serpenyőben az olívaolajon.Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitól, majd vékony csíkokra szeljük fel.

2. Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.

3. Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket, ha szükséges.

img_0378_copie.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr577335314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása