HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2014.10.11. 10:34 Párizsi Piknik

Krumpli helyett

Címkék: vega zöldség köret gyors mustár szárzeller sárgarépa krumpli helyett

DSC_0389 3 - copie.jpg

Akármikor megkérdezem a férjemet, mi legyen ebédre, ő mindig azt válaszolja: "Húúúús krumplival." Bár vicceskedésnek szánjuk és az idézet eredetileg nem is tőle származik, még mindig van mögötte valós kívánság. Tudjuk, hogy nem a legegészségesebb mindig szénhidráttal párosítani a húsféléket, és azt is, hogy sajnos kevés zöldséget fogyasztunk. Mennyiségre is és változatosságra is.

Ennek a recepnek az alapötletét egy kolostori szakácskönyvben találtam. Mustármániás vagyok, bármilyen mustárt képes vagyok az üvegéből kiskanállal eszegetni, mint más a Nutellát. Hogy még látványosabb legyen, igazi mustármagot adtam hozzá, egészben. A zsírégető hatása miatt segíti az emésztést, ezért is szokták steakek mellé kínálni. Evvel a körettel garantált sikerünk lesz. Látványos, érdekes, ízletes és nagyon egészséges.

 

Mézes-mustáros sárgarépa és zellerszár 

Hozzávalók (4 személyre):

4 sárgarépa 

8 szál szárzeller

2,5 dl narancslé

2 salotta hagyma

1 evőkanál magos mustár

3 evőkanál méz

tengeri só

frissen őrölt bors

ráadás: 1 evőkanál fekete mustármag

1. Karikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk és kisebb lángon addig főzzük, amíg a lé már majdnem elfő róla, de még marad egy kicsi lé rajta, ahogy átforgatjuk. Ezalatt kellőképpen megpuhul, de nem fő szét.

2. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott salottahagymát, a mustárt és a mustármagot, a mézet, sózzuk, borsozzuk. Lefedve együtt főzzük még pár percig figyelve, nehogy leragadjon az aljára. Jól keverjük össze, igazítsunk az ízeken, ha szükséges és melegen tálaljuk.

DSC_0391 3 - copie.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr686779725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása