HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2011.12.01. 15:41 Párizsi Piknik

Adventi vitamin

Címkék: saláta előétel

 A zöldbab itt -kis túlzással- olyan, mint nálunk a krumpli. Az iskolai menzán hetente egyszer biztos szerepel. Köretként vagy salátaként. Igen, salátaként. Ezt a verziót egy közeli étteremben kóstoltam előételként és egész hasonlót sikerült előállítanom. Ott nyers zöldbabnak hirdették, én előtte bő 2 percre azért forró vízbe dobtam, majd jéghideg vízbe szedtem át, hogy szép maradjon a színe és fenyőmag híján tökmaggal készítettem. Jól jött ez a sok zöld.

Zöldbabsaláta salottás vinaigrette-tel

Hozzávalók (fejenként):

  • 1 marék zöldbab (végeit lecsípjük, ha kell)
  • 1 salotta hagyma aprítva
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • 4 kiskanál extra szűz olívaolaj
  • tökmag
  • frissen őrölt bors

 

  1. Lobogó, sós vízben bő egy percig blansírozzuk a zöldbabot, szűrőlapáttal kivesszük, majd jeges vagy nagyon hideg vízbe tesszük. Így megtartja eredeti színét.
  2. A felaprított salottát összekeverjük a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük az olívaolajat is.
  3. A zöldbabot konyharuhán leszárogatjuk és egy nagy tálban összeforgatjuk a vinaigrettel. Tálaláskor megszórjuk tökmaggal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr253429231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása