Párizsi Piknik - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://parizsipiknik.blog.hu/2016/01/06/a_legegyszerubb_francia_vizkereszti_sutemeny/full_commentlist/1#c36460170
Válasz erre: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
2019-01-06T21:33:29+01:00
2019-01-06T21:33:29+01:00
martix
http://blog.hu/user/432586
Én margarinnal készítettem el a tölteléket, azzal is tökéletesen finom lett. Viszont mandulalisztből jóval többet kellett belekevernem, mert nagyon folyós lett, nem állt volna meg a lapon. A cukor kicsit sok nekem, de ez ízlés dolga.
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/12/10/burgundiai_fuszerkenyer/full_commentlist/1#c32841527
Válasz erre: Burgundiai fűszerkenyér
2017-04-14T10:36:30+02:00
2017-04-14T10:36:30+02:00
elektron753
http://blog.hu/user/1238031
mennyi tej kell hozzá?
https://parizsipiknik.blog.hu/2016/01/06/a_legegyszerubb_francia_vizkereszti_sutemeny/full_commentlist/1#c32841495
Válasz erre: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
2017-04-14T10:27:31+02:00
2017-04-14T10:27:31+02:00
elektron753
http://blog.hu/user/1238031
<a href="http://parizsipiknik.blog.hu/2016/01/06/a_legegyszerubb_francia_vizkereszti_sutemeny?full_commentlist=1#c29016862" class="reply_nick_742025" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29016862 );">@Hari Seldon 2</a>: az almás vagy nutellás töltelék hogy készül?
https://parizsipiknik.blog.hu/2016/01/06/a_legegyszerubb_francia_vizkereszti_sutemeny/full_commentlist/1#c29016862
Válasz erre: A legegyszerűbb francia vízkereszti sütemény
2016-01-07T17:35:09+01:00
2016-01-07T17:35:09+01:00
Hari Seldon 2
http://blog.hu/user/742025
MI is nagyon szeretjük, de nem a mandulásat vagy marcipánosat. Itt már egy ideje az almás meg a nutellás legalább annyira elterjedt, sőt. A legkisebb lányom épp tegnap lett "reine". Igaz statisztikailag sok esélye volt hogy valamelyik lány nyer, mert a gyerekeink adják a csoport 10%-át... :-)<br />
Itt egyébként nagyon komolyan veszik a "királyságot". Akár munkahelyen kollégák is felteszik, ha ők találják meg a belesütött dolgot.<br />
Mi is szeretjük, nagyjából december elejétől lehet venni.
https://parizsipiknik.blog.hu/2015/04/20/hova_menjunk_enni_parizsban_ii_resz_soher_edition/full_commentlist/1#c26816264
Válasz erre: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition
2015-04-21T18:25:22+02:00
2015-04-21T18:25:22+02:00
nusss
http://blog.hu/user/46426
Na örülök hogy a Pho 14-t említetted, amikor a közelben laktam, vasárnaponként oda jártam ebédelni, nagy kedvenc volt...<br />
Aki viszont igazi zsidó kóser kajára vágyik, az ne a rue de Rosiers-n keresse. A nagy része ami kósernek mondott, valójában nem az. (onnan tudom hogy a húgom csak ilyet eszik és rendszeresen ott bukott el a dolog amikor kérte a rabbinátus igazolását... hát az nem volt... pedig ki volt írva hogy kóser...) helyette viszont ajánlom a Dave & Jo kifőzdét a Quai de la Seine-n (19. ker, Stalingrd és Riquet metró között - ahova a legortodoxabb kollegáim is jártak mikor ott dolgoztam mellette, tehát tuti kóser) a hús nagyon finom, a grillezett libamáj meg egyenesen felséges, de ez már egy felsőbb kategória, viszont van falafel is, no és eleve az előételként járó ingyenes tál már jól eltömi az embert...
https://parizsipiknik.blog.hu/2015/04/20/hova_menjunk_enni_parizsban_ii_resz_soher_edition/full_commentlist/1#c26804236
Válasz erre: Hová menjünk enni Párizsban? II. rész: sóher edition
2015-04-20T12:33:48+02:00
2015-04-20T12:33:48+02:00
Pável
http://blog.hu/user/220385
Rejtő kolléga párizsi vonatkozásaiból kettő:<br />
<br />
"Egy Dugonics nevű magyar ember, akinek Biancourtban vendéglője van, valóságos rabszolga-kereskedést űzött évekig, szállítva “szerződésre” a munkásokat (fele sem volt munkás) a Renault-gyárnak, és még kényszerítette az elhelyezetteket, hogy nála kosztoljanak. És ezt a gazembert a magyarság jótevőjének nevezték, szállóige lett a neve, mert amíg eladta embereit (természetesen jó provízióért[51]), addig hitelbe is kosztolhattak nála"<br />
<br />
"És kérdezi az ügyvéd úr, hogy akarunk-e vajas kenyeret? Akartunk. A vajas kenyér gyönyörűségétől Bonc Iván elaludt,..."<br />
<br />
(Bedekker csavargók számára )
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/11/03/viking_piknik/full_commentlist/1#c25122391
Válasz erre: Viking piknik
2014-11-18T11:03:20+01:00
2014-11-18T11:03:20+01:00
NekemNemEzKell
http://blog.hu/user/787215
Ja, a lényeg! Honfleurben, egy kis kikötői étteremben ( volt vagy párszáz éves!) ettem életemben először feketekagylót! Isteni volt!<br />
Azóta imádom a la fruit de mer-t!
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/11/03/viking_piknik/full_commentlist/1#c25121905
Válasz erre: Viking piknik
2014-11-18T10:22:49+01:00
2014-11-18T10:22:49+01:00
NekemNemEzKell
http://blog.hu/user/787215
De jó kis olvasni való!<br />
Szeretek mindig tanulni, látni valamit!<br />
Csak így tovább!
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/10/30/kelbimbos-gesztenyes-szalonnas_lepeny/full_commentlist/1#c24938353
Válasz erre: Kelbimbós-gesztenyés-szalonnás lepény
2014-10-31T19:53:27+01:00
2014-10-31T19:53:27+01:00
Túrós (törölt)
http://blog.hu/user/469123
not bad
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/10/08/jamie_magyaros_szosza/full_commentlist/1#c24691437
Válasz erre: Jamie magyaros szósza
2014-10-09T18:27:43+02:00
2014-10-09T18:27:43+02:00
mikka
http://blog.hu/user/17920
egy angol pöcs aki állandóan olasz ételeket főz..
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/10/08/jamie_magyaros_szosza/full_commentlist/1#c24690743
Válasz erre: Jamie magyaros szósza
2014-10-09T16:50:35+02:00
2014-10-09T16:50:35+02:00
maxval a bircaman
http://blog.hu/user/887653
<a href="http://parizsipiknik.blog.hu/2014/10/08/jamie_magyaros_szosza?full_commentlist=1#c24687535" class="reply_nick_907005" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24687535 );">@Park Kiadó</a>: <br />
<br />
Reméljük, nem.
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/10/08/jamie_magyaros_szosza/full_commentlist/1#c24687535
Válasz erre: Jamie magyaros szósza
2014-10-09T10:43:21+02:00
2014-10-09T10:43:21+02:00
Park Kiadó
http://blog.hu/user/907005
A könyv hamarosan magyarul is megjelenik...
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/05/30/hova_menjunk_enni_parizsban_alapozo_10_pontban/full_commentlist/1#c23143334
Válasz erre: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban
2014-05-31T21:50:08+02:00
2014-05-31T21:50:08+02:00
Phteven
http://blog.hu/user/832091
Azt azért tisztázzuk már, hogy a húsból kifolyó pirosas lének semmi köze nincs a vérhez. Az sejtfolyadék. A marhát (és minden állatot) kivéreztetnek a levágás után. Ha benne is lenne, akkor egy órán belül megalvadna, tehát fekete kulimász lenne, nem halványpiros folyadék.
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/05/30/hova_menjunk_enni_parizsban_alapozo_10_pontban/full_commentlist/1#c23141411
Válasz erre: Hova menjünk enni Párizsban? - Alapozó 10 pontban
2014-05-31T17:01:11+02:00
2014-05-31T17:01:11+02:00
McKinney
http://blog.hu/user/564637
Jó írás, köszönöm. Egyszer lófráltam tétlenül Lyonban (munkaügyben voltam egy kollégával de a hétvégét ott kellett töltenünk az olcsó repülőjegy miatt). Éhesek voltunk, azt figyeltük hová mennek a helybeliek. Találtunk egy lepattant kis éttermet egy kis utcában ami tömve volt de jutott meg egy kis asztal. Semmiféle verbális kommunikációra nem voltunk képesek, az étlapot nem értettük, a krétafeliratos menü táblát meg kibetűzni se tudtam. De olyan hihetetlenül finom négyfogásos ebédet ettünk (fogalmam sincs mit) hogy azóta is visszavágyom.
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/04/30/csurom_csavarom/full_commentlist/1#c22815159
Válasz erre: Csűröm, csavarom
2014-05-07T13:27:08+02:00
2014-05-07T13:27:08+02:00
panyizsuzsi
http://blog.hu/user/249961
Ez csodálatos! Biztos meg fogom csinálni!<br />
Köszi Zsófi és puszi Nektek!
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/04/30/csurom_csavarom/full_commentlist/1#c22751407
Válasz erre: Csűröm, csavarom
2014-05-01T21:49:12+02:00
2014-05-01T21:49:12+02:00
Párizsi Piknik
http://blog.hu/user/614560
Örülök, hogy tetszik és köszönöm a linket, ez szintén gyönyörűséges! A kérdés jogos, a spenóttal lazán össze kell keverni és együtt kerül a tésztára, máris javítom. A szerecsendió sem árt neki, a rose pedig kitűnő választás.
https://parizsipiknik.blog.hu/2014/04/30/csurom_csavarom/full_commentlist/1#c22750491
Válasz erre: Csűröm, csavarom
2014-05-01T19:11:58+02:00
2014-05-01T19:11:58+02:00
vidékigyerek
http://blog.hu/user/765005
Szia,<br />
<br />
NAGYON jól néz ki, amit írtál/készítettél. Jó három éve - szintén a netről - szereztem egy receptet, ami hasonló gyönyörűséget eredményez csak kelt tésztával és olaszosan fűszerezett húsos töltelékkel: <a rel="nofollow" href="http://www.limarapeksege.hu/2011/03/napraforgo.html">www.limarapeksege.hu/2011/03/napraforgo.html</a>. A kenyérsütő kelesztőprogramjával patent kis tészta lesz, a többi meg gyerekjáték.<br />
<br />
A lényeg, hogy a Te receptedet is örömmel kipróbálnám egy palack rose mellé, de a ricotta mikor is megy bele? <br />
<br />
Köszi!
https://parizsipiknik.blog.hu/2012/03/01/a_teli_szezon_slagere_lemon_curd_os_kortes_morzsatorta/full_commentlist/1#c15999753
Válasz erre: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta
2012-03-03T21:54:56+01:00
2012-03-03T21:54:56+01:00
Párizsi Piknik
http://blog.hu/user/614560
Bienvenue. Ha megnyugtat, nekem a képfeltöltéssel voltak problémáim. A címben lévő dupla pöttyök eltüntetését még most sem sikerült kitalálnom. Jó sütizést addig is. :)
https://parizsipiknik.blog.hu/2012/03/01/a_teli_szezon_slagere_lemon_curd_os_kortes_morzsatorta/full_commentlist/1#c15989284
Válasz erre: A téli szezon slágere: Lemon curd-ös körtés morzsatorta
2012-03-02T13:35:19+01:00
2012-03-02T13:35:19+01:00
Nagagnes
http://blog.hu/user/712451
kicsit megszenvedtem, mire engedett ez a fránya rendszer kommentelni...<br />
Nna szóval! Nagyon-nagyon örülök Zsém, hogy végre elkezdtél újra posztolni!!!<br />
Ezt a fini kis lemon curdös cuccot, pedig most hétvégén izibe' el is készítem. :)<br />
Nagy pussz és alig várom a jövő heti találkát!!!!!