HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2014.10.24. 12:40 Párizsi Piknik

Tonhalas bolognai

Címkék: hal gyors tészta tonhal főétel

DSC_0402 2.JPG
A bolognai spagetti népszerűségét gondolom egy családban sem kell kétségbe vonni. Számomra is meglepő volt, amikor a tonhalas verziója egyáltalán nem verte ki a biztosítékot. Sőt. 

Ennek a szósznak nemcsak az az előnye, hogy hamar elkészül és némi halat tehetünk a heti étrendbe, feltöltve evvel omega 3 készleteinket, hanem azért is, mert a szósz alapját turmixolt zöldségek képezik. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert akkor ebbe gyakorlatilag bármit belecsepészhetünk. Igen, például szárzellert is vagy akár a gyermekeim által minden ételből kipiszkált hagymát. Ebben aztán kereshetik. 

Amíg felforr a tészta vize és kifő a spagetti, már kész is a szósz, és még a robotgép elemeit is elmosogattuk. A szósz mennyisége több, mint amit egy alkalommal megennénk. Bátran használjuk másnap lasagne készítéséhez vagy nyugodtan fagyasszuk le. Na, kinél lesz ez a vacsora a napokban?

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 doboz (160 g-os kiszerelés) olajban eltett tonhal

1 doboz (160 g-os kiszerelés) natúr tonhal

1 lilahagyma

2 szál szárzeller

2 sárgarépa

1 kápiapaprika vagy piros húsú TV paprika

1 üveg (7,5 dl) passata vagy sűrű paradicsomlé

olívaolaj

morzsolt oregano

1 babérlevél

pár levél bazsalikom

tengeri só

frissen őrölt bors

500 g spagetti

reszelt parmezán

 

1. Felteszünk forrni egy lábasnyi vizet a tésztának. A hámozott és negyedet lilahagymát és sárgarépát, a megmosott és darabolt szárzellert és paprikát a robotgépben pár fordulat alatt apróra daraboljuk. 

2. Felbontjuk az olajos tonhalkonzervet, a tetejét a húshoz szorítva belecsöpögtetjük az olaját egy serpenyőbe. Ha kevésnek találjuk, teszünk még hozzá olívaolajat és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk rajta az aprított zöldségeket. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oreganóval, majd kettétörjük és beletesszük a babérlevelet is. Amint felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett natúr tonhalat. Ez általában darabosabb, nem kell nagyon szétcincálni a haldarabkákat benne.

3. A már lobogó vízbe sót teszünk és kifőzzük benne a spagetti tésztát. Jó, ha harapható keménységű, vigyázzunk, ne főzzük túl.

4. Szűrjük le a tésztát és tálaljuk a tonhalas szósszal, némi friss bazsalikom levélkével és reszelt parmezánnal.

DSC_0401 2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr686828733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása