HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2014.08.29. 08:00 Párizsi Piknik

Napfényes kezdet

Címkék: gyors előétel falatka brunch Róma apéritif

DSC_0032 5.JPG

Nagyon egyszerű, bármikor bevethető, látványos darab. Hideg vacsora elé készült, de baráti koccintás, ebéd vagy vacsora nyitánya is lehet. Nem is beszélve egy balkonon elköltött reggeliről vagy brunchról. A sárgadinnye és a sonka párosa önmagában is nyerő, esetleg leöntve némi balzsamkrémmel. Ebben a változatban minden nélkül, csak szépen elrendezve került az asztalra, egy dobozából kiborított, krémes és édes ricotta sajttal. Tavasszal, egy csodás római út alkalmával a családias Memmo étteremben kaptunk vendégmarasztalónak ricottát: a mosolygós, termetes főpincér, karján átvetett konyharuhával meg egy tányér ricottával járt körbe az érkező és étlapot böngésző vendégek között. Kanállal kanyarintott belőle egy darabot mindenkinek. Elolvadt a szánkban. A vacsora sem volt utolsó, de ezt a ricottás felütést azóta emlegetjük.

Hozzávalók (4 személyre):

sárgadinnye

pár szelet sonka (fekete erdei, pármai vagy más)

1 doboz ricotta

DSC_0026 5.JPG

1. Félbevágjuk a dinnyét, kikanalazzuk a magjait. Vékony cikkekre vágjuk, majd a héja mellett óvatosan kimetszük a húsát. A cikkeket felezzük.

2. Vékony csíkokra szeljük a sonkát és betekerjük vele a dinnyecikkeket.

3. Tányérra borítjuk a ricottát, majd köré szépen elrendezzük a sonkakabátos dinnyéket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr906647053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása