HTML

Francia konyháról, párizsi hétköznapokról

Friss topikok

Linkblog

2014.05.05. 21:07 Párizsi Piknik

Szezonnyitó piknik

Címkék: saláta vega köret piknik előétel

DSC_0887.JPG

Elkezdődött a piknik szezon. Ahogy éled a természet, úgy lesz egyre zsúfoltabb minden zöldfelület a városban. A Luxembourg-kertben hétvégente nem lehet székhez jutni, sőt, annyira sokan vannak, hogy érdemesebb kicsit távolabb menni egy jó levegőjű, nyugodt piknik kedvéért. Az elsőt március utolsó napján tartottuk, akkor a Parc de Sceaux-ba mentünk. Bevallom, nem tartott túl sokáig, a pokrócon ülve egy idő után már csak abból merítettem erőt az átfagyás elleni küzdelemhez, hogy néztem, ahogy a gyerekek mezítláb futkorásznak, rendíthetetlenül.

Ezennel útjára indítom csodaszép ételhordómat, bemutatom, merre járt, mit rejtegetett. Megbocsátom neki, hogy nem túl praktikus: túl nagy ahhoz, hogy egy átlagos táskában kényelmesen elférjen, viszont nem egy könnyű darab. Pozitívuma, azon túl, hogy klassz színekben pompázik és hogy szeparálva vihető benne többféle ennivaló. Mint bármilyen más ételhordóban. Fogadjátok szeretettel.

DSC_0872.JPG

 A piknikkosár tartalma:

-KOLBÁSZ (küldemény otthonról), sonka

-koktélparadicsom, uborka

-kuszkusz (Vrábel Kriszta receptje szerint, nálam több a citrom, mert úgy szeretem, ha savanykás)

-sajtfalatok, camembert

-olajbogyó

-baguette

 

DSC_0860.JPG

 

Kuszkusz à la Dolce Vita

 

Hozzávalók:

1 bögrényi kuszkusz

1 kiskanál vaj

2 paradicsom

3-4 szál újhagyma (vagy arasznyi póréhagyma)

1 citrom leve

3-4 evőkanál olívaolaj

petrezselyem, menta, koriander (kedv és árukészlet szerint)

só, bors

 

1. Egy mélyebb tálba tesszük a kuszkuszt, a vajat és ráöntünk annyi forró vizet, amennyi kb. 1 cm-re ellepi, letakarjuk.

2. Négybe vágjuk a paradicsomokat, és kivesszük a kocsonyás-magos részét (vagy épp benne hagyjuk, ha szeretjük jó levesesen), felkockázzuk. Karikázzuk a hagymát. Aprítjuk a zöldeket, vagy tépkedjük, ahogy tetszik.

3. Pár percnyit állni hagyjuk a fedő alatt a kuszkuszt, majd hozzákeverjük a zöldségeket, szigorúan villával, hogy ne ragadjanak össze a szemek.

4. Ízesítjük a zöldekkel, sóval (sokat vesz fel), borssal, a citrom levével és olívaolajjal. A citromnak előbb csak a felét csavarjuk rá, ha nem elég savanyú, jöhet hozzá a másik fele is.

 

DSC_0911.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsipiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr396120254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása